De mindre sjove men vigtige faktorer for firmaer

Posted By on november 25, 2019

Nu bliver det spændende og du vil komme til at lære noget. Når man har egen virksomhed, så er der flere interessante og nervepirrende ting, som man skal relatere sig til. Det kan have helt udslagsgivende betydning for dit firma!
Uanset om du har et enkeltmandsfirma, et ApS eller et aktieselskab, så læs med her!

Man får her en liste med de faktorer, som det er vigtigt, at man har helt styr på. Listen er stor men ikke endelig, men anvend for eksempel til at udforme din egen oversigt!

Målsætning og forretningsudvikling

En hel del kører bare derudaf i firmaet med projekter, som bør løses lige her. Af og til er det en anbefalelsesværdig ide at lave et anden ordens perspektiv, og sondere hvor du vil hen med firmaet. Har man en plan for firmaet, hvordan forandrer du firmaet på det overordnede og taktiske plan. Enkelte af de ting som du kan gøre er, at benytte modeller til forretningskoncepter som De 4 P’er, Sostac, SWOT, SLEPT eller lignende. På den vis kan man nemmere skabe et generelt overblik over, hvorhenne firmaet er, og hvorhenne du gerne vil have den henimod!

Behageligt arbejdsmiljø

En stor del af det der skaber din virksomhed, det er dine ansatte. Hvis man ikke har solide medarbejdere, så har man ikke en udmærket virksomhed. Der er flere teknikker til, at danne et godt arbejdsmiljø og gøre dine ansatte glade. Det er både rigtig fint for en positiv selvopfattelse som ejer af firmaet, men faktisk også godt for din bundlinje. Glade ansatte er ofte villige til at gøre rigtig meget for at skabe gode resultater.
Hvis man skal tage de første ting først så vil jeg sige det er omgangstonen! Hvorledes snakker man til dine ansatte, hører du efter hvad de siger og griner man af deres jokes også dem som måske er lidt for kiksede eller uheldige! Det er helt essentielt navnlig i firmaer med flade strukturer, at der er en god og rar omgangstone.
Noget andet er gode materielle arbejdsbetingelser. Såfremt du har ansatte der arbejder i det fri, så sørg for varmt tøj til regn, vind, hedebølge og bidende frost og gode beskyttelsesko hvis du er på et risikofyldt job. Såfremt man har ansatte indendørs som eksempelvis på et kontor, så kan ting som gode kontorstole og nye moderne og ergonomiske hæve sænkeborde til at forbedre standarden for dine ansatte. Det kan egentlig også været lækkert udførte lamper og andet indendørs kunst for eksempel flotte plakater, og gode slowjuicere som KitchenAid Slow Juicer eller noget i den stil!

Networking relationer

Ens netværk er noget af det mest betydningsfulde man har! Uagtet om du har et erhverv som elektriker, SEO ekspert eller en helt anden fagperson, så er det utrolig vigtigt at have positive relationer til andre forretningsfolk. Små faktorer kan skabe kæmpe forskelle! At give et smart trick om søgemaskineoptimering eller give en symbolsk gave som for eksempel en ny ledhejseport til garagen! At håndtere personerne i netværket af erhvervsfolk med varme og omsorg giver så meget tilbage

Husk alle dine kunder

Hvis du tror dine kunder ikke kan klare sig uden dig så tager du fejl. Du er til for dine kunders skyld. Det er afgørende du erkender dette. Uagtet om du hjælper kunder med at lave knibeøvelser, familieopstillinger eller sælger dem silkehalstørklæder, så gælder det samme. Man er til for dem. Det som gør dig vigtig er, at det er dig, der skaber værdi for dem. Hvis du ikke kan opretholde den type forhold til din kunde, så har man som virksomhed ikke Mange berettigelse! Derfor er det en god ide at bringe værdi til dine kunder selv når man ikke sælger dem noget direkte. Det kan være at sende en julehilsen eller give information, som kan være relevant og hjælpsomt for din kunde!

Vi forventer, at du kan anvende mange af det og de elementer du har læst om her integreret i dit foretagende, skønt det er mindre medrivende at forholde sig til.

Posted by porcorosso