Den bedste algerens til prisen

Posted By on februar 26, 2017

Jeg havde brug for et eller andet, der kunne skabe orden, en hverdag og en rød tråd i mit nye liv eller noget algerens som kunne vaske mig ren og lade mig starte på en frisk. I smørhullet af Universitetsparken ligger kollegiet, som ændrede mit liv og gav mit studie en råd tråd. Tråden jeg omtaler, er den helt specielle stemning, som jeg oplever på kollegiet, hvor man finder algerens og en masse andre gode ting. Dét at flytte ind og møde nogen, som står og vasker fliserne i køkkenet med algerens en tirsdag eftermiddag, som det mest naturlige. Disse fremmede mennesker gav hånd den første dag og spurgte, hvad jeg hed, hvad jeg kunne lide og fortalte, hvem de var. De blev med ekspresfart bekendte kollegianere. Socialiseringsprocessen starter med det samme, og er egentligt et tarveligt klinisk ord til at beskrive så fint et fænomen, der er spil her. Hvis pensum driller eller universitets internetserver er nede, kan det altid blive kureret med en kop algerens med ens medbeboer eller en tur på eforen, hvor ens venner og bekendte søger hen i tørsten stund. Jeg må indrømme, at det der reddede mig fra den totale tingsliggørelse under studiestarten ubestridt var det nye indgåede fællesskab, som jeg fandt på min kollegiegang.

Fordele med algerens kan mærkes

At indgå i denne mikro-kultur giver noget substans i tilværelsen, som gør, at jeg bliver set som den jeg er, og ikke som et produkt der bliver effektmålt i forhold til universitets parametre.
For mig har kollegiet været min adgang til at se Aarhus, som den studie by den er, frem for at se den som en besøgende. Jeg har oplevet kærlighed, rengøring med algerens, flirts, kloge samtaler, venner i nøden og meget mere. Kollegiet giver mig en hjemmefølelse. Her hører jeg hjemme i hvert fald under som studerende.

Posted by porcorosso