Mad tv gør glad

Posted By on januar 15, 2016

Lige siden jeg var helt lille har jeg elsket at se madprogrammer. Jeg har altid elsket at se Jamie Oliver trylle med forskellige krydderier, Gordon Ramsey kræve det bedste af det bedste og Thomas Rode lege med nye ingredienser i gamle retter. Alle disse madprogrammer har også inspireret mig til at afprøve nye krydderier, gøre midt bedste og ikke mindst genopfinde gamle retter. En af de retter jeg i længere tid har forsøgt at genopfinde er den klassiske italienske pizza.

Genopfunden pizza

En af de ting jeg ønske at beholde ved den klassiske italienske pizza var den sprøde bund – men jeg ville meget, meget gerne af med de mange kalorier, melet tilfører pizzaen. Jeg skulle altså finde en ingrediens, der kunne erstatte melet, men samtidig ville give en knasende bund. Ved et rent tilfælde faldt jeg over en blomkålspizza opskrift, hvor melet var blevet udskiftet med blomkål, således at bunden blev en blomkålspizza. Det geniale ved en blomkålspizza er, at den er utrolig let at lave. Der er ganske lidt forarbejde, der er intet der skal æltes som ved den almindelige pizzadej, og der er intet mel-svineri at rengøre efterfølgende. Den blomkålspizza opskrift jeg fandt frem til krævede heller ikke de store kulinariske evner, så man behøver hverken være en Oliver, Gordon eller Rode for at give sig i kast med denne lækre blomkålspizza opskrift. Som i så mange andre blomkålsretter (se her) udgør blomkålen selvfølgelig ikke hele retten. Blomkålen danner blot bunden i en blomkålspizza – toppingen vælger man selv. Så selvom man måske synes at sådan en blomkålspizza opskrift er lige simpel nok, for en der plejer at give sig i kast med Gordons retter, så kunne man jo forsøge at give toppingen et drys Jamie Oliver og fx blande kapers med tun og oliven.

Posted by porcorosso